La implantació d'una Zona de Baixes Emissions (ZBE) és, potser, la mesura de major transcendència i impacte de totes les previstes en la planificació municipal orientades a assolir objectius de mobilitat sostenible. L'evolució de les actuals ZBE podrà aportar comunicació amb els vehicles i els usuaris del viari públic, noves polítiques de gestió d´accés a les ciutats, control de l’accés a zones de trànsit restringit, gestió de zones de residents, gestió d' accessos a aparcaments públics i privats, comerços, serveis, hostaleria, etc.
El futur de les ciutats i les metròpolis passa per una mobilitat connectada i intel·ligent, que es basarà en infraestructures tecnològiques i un disseny estratègic de la seva gestió eficient. El desenvolupament de les noves infraestructures, i dels serveis i solucions que requeriran, és una gran oportunitat, no només per les ciutats, també per moltes empreses.
En aquesta sessió exposarem el context de les Zones de Baixes Emissions, explicarem què són, en quin estat es troben al nostre país, així com quines experiències interessants trobem a nivell internacional, especialment pel que fa al seu impacte i evolució.
També parlarem de les possibilitats que la implantació d’una Zona de Baixes Emissions i el desplegament de la seva infraestructura ofereix a les ciutats, quant a la seva evolució cap a una mobilitat sostenible, intel·ligent i connectada, i dels reptes tecnològics, jurídics i administratius que això suposa.
PROGRAMA
9:00 h. Les Zones de Baixes Emissions. Context, evolució i impacte
9:30 h. Reptes tecnològics, jurídics, administratius. Tecnologies i desplegaments necessaris per les ciutats del futur
10:30 h. Col·loqui
11:00 h. Fi